november 27, 2021

Ulovligtkrudt

ulovligtkrudt.dk

Vær med til at understøtte dit barns udvikling

Uanset hvor gammel dit barn er, så kan du være med til at understøtte dit barns udvikling. I alle faser af barnets liv, har barnet brug for at blive understøttet til at kunne udvikle sig. Hvis du har et barn i baby eller tumlinge alderen, så er dit barn garanteret igang med at lære at gå. Du kan være med til at understøtte, at dit barn lærer at gå hurtigere, hvilket giver barnet gode forudsætninger for en god indlæringsevne senere i livet. Du kan hjælpe dit barn ved at sikre de bedste redskaber til at lære at gå f.eks. i form af en gåvogn. Du kan finde den bedste gåvogn her. I artiklen vil du derudover blive præsenteret for nogle råd til, hvordan du understøtter dit barn i baby eller tumlingealderen i sin udvikling.

Hjælp dit barn med at lære at gå hurtigere

Når dit barn skal lære at gå, så er det ofte en noget usikker affære i starten. Der er store forskelle på, hvornår børn lærer at gå. Nogle starter allerede ved 10 måneders alderen, hvor andre begynder senere. Uanset tidspunktet, kan du være med til at understøtte dit barn i at gå, ved at barnet får mulighed for at gå ved en gåvogn. Gåvogne er smarte, da de gør gangen mindre usikker for barnet. Mange af gåvognene har mulighed for, at man kan lave diverse indstillinger, så gåvognen passer til dit barn. Gåvognen giver dit barn mulighed for at lære at gå i dets eget tempo. Gåvognene findes i mange farver og mønstrer. Klik ind på det tidligere link, hvor du vil se en oversigt over bedste testede gåvogne.

Understøt dit barns udvikling på andre områder

Der findes meget man skal lære, når man er et lille barn. Heldigvis er det godt, at man kan få lidt hjælp fra sine forældre. Som forælder kan du i dig selv hjælpe dit barn med at udvikle sig, ved at give barnet nærhed og lege med barnet. Du kan også købe dig til lidt hjælp på vejen. F.eks. er det muligt at finde forskellige former for udviklende spil og legetøj, som dit barn kan bruge mange timer på alene eller i selskab med dig.

Lad børnene udfolde sig

Når børn leger udvikler de fantasi og tænkning. De kan også udvikle andre egenskaber såsom koncentration, logisk tænkning osv. Hvis dit barn f.eks. sidder med en stak træklodser og stabler dem ovenpå hinanden, så kræver det faktisk en større præcision og koncentration fra barnet. Ved at give dit barn forskellige spil og forskelligt legetøj, kan du hjælpe barnet med at udvikle de forskellige evner.

Barnet lærer det ikke af sig selv, da barnet har brug for en voksen, der kan guide. Ved at investere i at lege med dit barn hver dag, er du med til at give barnet rig mulighed for at udvikle sig.

Der findes uanede muligheder for at understøtte dit barns udvikling. Du kan læse mere om det ved bl.a. at søge på nettet for yderligere inspiration.